Česko odvolává účast na WUGC 2021

11. 01. 2021
Tadeáš Grym

VR ČAU se po důsledném zvážení situace a dialogu se zástupci reprezentací rozhodla zrušit účast České republiky na letošním mistrovství světa, které bylo posunuto z léta 2020.

I přes postupující masové očkování se VR domnívá, že proočkovanost populace nebude dostatečná. Mladí zdraví lidé, tedy cílová skupina našich reprezentačních týmů, přijde na řadu možná až v létě. I pokud by na naše hráče došla řada před samotným turnajem, chybějící turnaje jarní sezóny a nedostatečná příprava zvyšují rizika zranění. Velkou neznámou jsou také celosvětová cestovní omezení. Pokud by v době konání nebylo možno volně cestovat, hrozí neregulérnost soutěže.

Kvůli všem výše uvedeným důvodům VR usoudila, že mistrovství, bude-li se konat, bude bez naší účasti. WFDF by měla finální rozhodnutí ohledně konání turnaje vydat 16. ledna.

Autor: Tadeáš Grym
Publikováno: 11. 01. 2021

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů