Mistry ČR na pláži jsou Left Overs, Prague Devils a FUJ

26. 07. 2020
Marek Dostál

O víkendu proběhla plážová mistrovství republiky ve třech kategoriích –⁠ women, mix a open. Vítězové získali spot na eventuálním klubovém mistrovství Evropy 2021.

Kategorie open i women se odehrály v rámci jednodenního turnaje v areálu U Hrocha v Brně. V ženské kategorii bylo už předem jasné, že všichni skončí na pomyslné bedně. Přihlásily se totiž pouhé tři týmy. Zlato braly holky z Prague Devils, na druhém místě skončil Východní blok a na třetím Left Overs. Hodnocení SOTG skončilo shodně pro všechny tři týmy, cenu tak bere nejlépe umístěný v pořadí.

  1. Prague Devils (SOTG)
  2. Východní blok
  3. Left Overs

V openu bylo celkem pět týmů, z toho dva složil oddíl Left Overs. Domácím se podařilo získat první dvě místa a potvrdit tak úspěšný víkend. Bronz získali Prague Devils.

  1. Left Overs B (SOTG)
  2. Left Overs A
  3. Prague Devils
  4. Pražská 7
  5. Dream Team B

Protože nejvíc týmů se přihlásilo do mixu, vyžádalo si odehrání turnaje celý víkend. Hrálo se v plzeňském Škoda parku a turnaje se zúčastnilo 12 týmů. Ve finále se potkali vítězové základních skupin FUJ a Prague Devils. Zápas skončil celkem jednoznačně 12:6 pro FUJ. Na třetím místě se umístil další tým z Prahy LDC.

  1. FUJ A
  2. Prague Devils
  3. LDC
  4. 3SB A
  5. FUJ B
  6. Frkot
  7. Terrible Monkeys
  8. Brno Ultimate Frisbee Underground
  9. jElita
  10. Atrofované ruce
  11. Kapři (SOTG)
  12. 3SB B

EBUCC 2020 a 2021

Letos v řijnu by se v portugalském Portimãu měl uskutečnit ještě jeden velký turnaj na písku –⁠ klubové mistrovství Evropy (EBUCC). To bylo letos na jaře z důvodu pandemie odsunuto na podzim. Vzhledem k okolnostem je ale jeho uskutečnění stále velkým otazníkem. Na turnaj se už na loňském beachovém mistrovství ČR kvalifikaly tři týmy: Chupacabras v mixu, Východní Blok v ženách a Left Overs v openu.

BULA (Beach Ultimate Lovers Association) ještě před pandemií oznámila, že místo dvouletého cyklu uvažuje o každoročním pořádání EBUCC. Rozhodnutí ještě není známo, ale pokud se EBUCC 2021 opravdu uskuteční, právě letošní výsledky budou klíčem k udělování spotů.

Autor: Marek Dostál
Publikováno: 26. 07. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů