Podpora polské iniciativě pro větší transparentnost WFDF

12. 06. 2020
Tadeáš Grym

Připojili jsme se k otevřenému dopisu, který vzešel od polské asociace ultimate. V něm Poláci vyzývají světovou federaci, která nedávno oznámila zrušení WJUC (World Ultimate Junior Championships), a také odložení WUGC (World Ultimate & Guts Championships), k větší transparentnosti ohledně financování a organizace obou mistrovství.

Stejně jako většinu hráčů po celém světě zaskočilo Poláky nejen rozhodnutí o zrušení mistrovství pro juniorské hráče, kvůli kterému přijde spousta mladých nadějných hráčů o jeden z nejvýznamnějších turnajů jejich mládežnické kariéry, ale také oznámení o zvýšení již tak vysoké částky za světové seniorské mistrovství.

Ve svém otevřeném dopise požadují detailnější zprávu o tom, jak bylo nakládáno s financemi ohledně WUGC. Možnosti, které světová federace nabídla jsou buď odřeknutí účasti, což by znamenalo velkou finanční ztrátu pro přihlášené týmy, a nebo potvrzení účasti, ale pouze s podmínkou zvýšení hráčského poplatku o cca 150€.

Rozhodli jsme se vyjádřit podporu této iniciativě, neboť věříme, že světová federace by měla se svými členskými asociacemi jednat na rovinu a fér, v duchu Spirit of the Game.

Otevřený dopis najdete zde.

Autor: Tadeáš Grym
Publikováno: 12. 06. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů
Online scoring