Říjnový EBUCC v Portugalsku se kvůli Covidu-19 posouvá na květen

30. 07. 2020
Alžběta Holcová

Na plážové klubové mistrovství Evropy si po dlouhém vyjednávání budeme muset počkat až do příštího května 2021. Původní plán pořádat EBUCC letos v říjnu bohužel narušila aktuální situace v souvislosti s pandemií koronaviru. Mistrovství se týká třech českých týmů: Left Overs za open, Chupacabras za mixed a Východní blok v kategorii women.

Bereme v potaz aktuální nařízení a opatření ohledně cestování a společenských událostí, které způsobila pandemie Covid-19 v Evropě. Kvůli tomu jsme nuceni mistrovství znovu posunout na pozdější termín,” stojí v oficiálním dopise od pořadatelů. Doporučení přišlo shora od portugalských zdravotnických autorit. Potvrdily, že by vzhledem k aktuální situaci nebylo možné takový turnaj pořádat.

Z původního termínu 16. až 18. října 2020 se tedy vyklubal termín nový, a to 15. až 16. květen 2021. Místo konání mistrovství zůstává podle všeho stejné - Portimão v Portugalsku. BULA o změně informovala všechny přihlášené týmy. Ty mají svůj spot jistý i v posunutém termínu. Týmy, které se rozhodly již dříve EBUCC nezúčastnit, ale s novým termínem zájem mají, musí počítat se změnami v pravidlech, podle kterých mohou psát své hráče na soupisku. Noví hráči, kteří se k týmu přidají teprve na letošním národním mistrovství, budou s největší pravděpodobností moci startovat.

Tato zpráva přichází poněkud neštastně jen čtyři dny po odehrání plážového MČR.

V příštím měsíci nebo dvou už bude víc jasno. Zatím se všichni seznamují s novými skutečnostmi a organizačně připravují vše potřebné na nový termín, který ještě finálně potvrdí. Více informací snad již brzy.

Aktualizováno: V článku je upraveno datum konání. EBUCC byl ještě jednou přesunut kvůli kolizi s belgickým turnajem Tom’s Tourney.

Autor: Alžběta Holcová
Publikováno: 30. 07. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů