xEUCF zrušeno

10. 07. 2020
Tadeáš Grym

EUF se rozhodla zrušit rozšířené evropské klubové mistrovství, které se mělo odehrát 1. - 4. října v belgických Bruggách. Původně plánované rozšířené mistrovství pro evropskou ultimate scénu muselo být zrušeno v souvislosti s nejistotou, která přetrvává ohledně pandemie Covid-19.

Především je zde mnoho nejasností ze strany belgické vlády a také vedení města Bruggy. Schválení o organizaci takového velkého mezinárodního turnaje nám mohli poskytnout až na konci srpna, ale my jsme už od začátku věděli, že chceme finální rozhodnutí na začátku srpna.” řekl v emailu, který dnes dostali zástupci jednotlivých národních asociací, prezident EUF Andrea Furlan.

Také zmínil, že dalšími důvody pro zrušení celého turnaje byly neustále se měnící podmínky, na které by nemuseli organizátoři stihnout zareagovat. Zároveň vyjádřil obavu, že s tak krátkým časem na přípravu by se mohlo mnoho hráčů zranit. EUF společně s organizátory turnaje se shodli na tom, že při těchto pochybnostech bude nejlepší na nic nečekat a turnaj zrušit.

Toto rozhodnutí tedy znamená, že poslední oficiální mezinárodní soutež, která je v této sezóně stále v plánu, je evropské plážové mistrovství klubů (EBUCC). To se má odehrát 16. - 18. října v portugalském Portimãu.

Více si můžete přečíst například zde.

Autor: Tadeáš Grym
Publikováno: 10. 07. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů