Mistři v kategoriích Open a Women jsou pro rok 2020 FUJ a 3SB

09. 09. 2020
Tadeáš Grym

O víkendu 5.9. - 6.9. se událo mistrovství ČR v kategoriích Open a Women. Z kvalifikace, která se odehrála dva týdny předtím, postoupilo pět týmů, které doplnily medailisty z minulého roku do celkového počtu osmi týmů. V sobotu se odehrály skupinové zápasy, v neděli poté následovala čtvrtfinále, semifinále a finále.

Women

Do ženských semifinále se probojovaly týmy Terrible Monkeys, 3SB, FUJ a East Block. V prvním semifinále podlehly Terrible Monkeys týmu 3SB pětibodovým rozdílem 10:15. Druhé semifinále bylo dramatičtější, East Block úspěšnou koncovkou dokázal obrátit zápas ve svůj prospěch a postoupit do finále porážkou FUJ 12:11. V boji o bronz byly úspěšnější pražské FUJ, které porazily Terrible Monkeys 14:10. Ve finále potvrdily roli favoritek hráčky českobudějovického týmu 3SB, když porazily East Block konečným skóre 15:12. Trofej tedy putuje stejně jako minulý rok do Českých Budějovic. Spirit of the Game si odváží pražské Terrible Monkeys.

Open

V kategorii Open postoupili do semifinále týmy FUJ, 3SB, Terrible Monkeys a LeftOvers. V prvním semifinále porazili pražští FUJ jasně 3SB 15:9. Druhé semifinále bylo stejně jako v ženské kategorii o mnoho napínavější, rozhodoval až universe point*. V něm se více zadařilo pražským Terrible Monkeys, kteří tak díky výsledku 14:13 postoupili do finále proti FUJ. V bronzovém zápasu si mistři z minulého roku 3SB medaili nenechali utéct a přehráli své brněnské oponenty LeftOvers 15:11. Terrible Monkeys svým soupeřům v následném finále nestačili, a trofej si tak odvezli pražští FUJ po jasném výsledku 15:8. Spirit of the Game si odváží do Českých Budějovic 3SB.

Podrobné výsledky najdete zde.

*Universe point je označení situace, kdy je skóre vyrovnané a ten tým, který skóruje jako další, vyhraje celý zápas.

Autor: Tadeáš Grym
Publikováno: 09. 09. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů