Terrible Monkeys se stali znovu mistry mixové kategorie

20. 06. 2023
Tereza Dvořáková
Klára Lipertová

První červnový víkend se v Brně sjelo na 15 týmů, aby ve dvou ligách hrály o umístění v rámci celé České republiky.

V 1. lize tento rok hrálo o titul mistrů ČR celkem 120 hráčů v 7 týmech. Ve finálovém zápase proti sobě nakonec nastoupili lonští mistři Terrible Monkeys a FUJ. Oba týmy hráli celý zápas vyrovnaně až do poločasu, po kterém Monkeys získali více než dvoubodový náskok. Ten se jim dařilo udržet až do stavu 12:9. FUJ se ale nevzdali a dokázali před koncem zápasu vyrovnat na 12:12. O výsledku tak rozhodl universe point, který po bezchybném útoku skórovali Terrible Monkeys. Stali se tak znovu mistry ČR v kategorii mixed a obhájili svůj titul z minulého roku. FUJ získali druhé místo. V zápase o 3. místo proti sobě nastoupili brněnští Left Overs A a budějovičtí 3SB A. Zápas skončil za skóre 10:13 ve prospěch Left Overs A, kteří opět slavili bronzovou příčku. 3SB A však neodjeli s prázdnou, neboť získali ocenění Spirit of the Game.

Ve 2. lize proti sobě tento rok hrálo celkem 130 hráčů v 8 týmech. Ve finálovém zápase proti sobě nastoupili Kapři a Terrible Monkeys B. Oba týmy vytrvale bojovali o každý bod. O něco lépe se však vedlo v zápase Kaprům. Ti nakonec oslavili také vítězství 13:11. O 3. místo spolu hráli dva brněnské týmy BUFU a Left Overs B. Left Overs B se podařilo vyrovnat téměř prohraný zápas na stav 8:8. Více sil však zůstalo na straně BUFU, kteří nakonec v zápase těsně zvítězili s konečným skóre 10:9. Left Overs B ale, stejně jako čtvrtí 3SB A v první lize, oslavili ocenění Spirit of the Game.

Gratulujeme všem umístěným a děkujeme týmu Left Overs za organizaci turnaje!

Celkové výsledky:

1. liga 2. liga
1. Terrible Monkeys A 9. Kapři
2. FUJ 10. Terrible Monkeys B
3. Left Overs A 11. BUFU
4. 3SB A (SOTG) 12. Left Overs B (SOTG)
5. PeaceEgg 13. Kulatá šachovnice
6. Východní blok 14. Poletíme
7. Atrofované ruce 15. Kachny Příbram
8. Prague Devils 16. 3SB B

Autor: Tereza Dvořáková
Foto: Klára Lipertová
Publikováno: 20. 06. 2023

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů