Nový název asociace a nová vizuální identita

04. 04. 2023
Petr Kotěšovec

V rámci projektu Restart přichází první viditelné změny. Mezi nimi to jsou hlavně změna názvu asociace na Českou asociaci ultimate frisbee a nová vizuální identita od Lumíra Kajnara.

Jak jsme avizovali, asociace se od 1. dubna oficiálně přejmenovává na Českou asociaci ultimate frisbee. Pro lidi co nás neznají, je přidání slova frisbee něco, co alespoň z běžného používání, znají víc než jen slůvko ultimate a mohlo by nám to v komunikaci pomoct.

Vizuální identita je založená právě na tom a rozhodli jsme se pro takový hravý dvojsmysl. ČAU Frisbee jednak jako název (nebo zkratka) asociace a jednak jako pozdrav. Chtěli jsme identitu, která nebude nijak moc korporátní, naopak chtěli jsme něco hravého, osobitého a co se bude i lišit od ostatních sportů tady. Směr spíš lifestylový a uvolněný. Nechceme tlačit asociaci na prvním místě, ale frisbee jako zajímavou věc a také potom sport jako takový. Pro zpracování identity jsme vybrali Lumíra Kajnara, který podle nás odvedl výbornou práci, a výsledek je udělaný stylem psaného písma, kaligrafií. Lumír Kajnar dříve zpracovával logo například pro České ragby, triatlon a nebo také pro Skauty a má zase sebou spoustu úspěšných projektů.

Do celého procesu a výběru jsme zapojili skupinu našich juniorů (kvůli naší cílovce, což jsou jejich vrstevníci), lidi, kteří pomáhají okolo komunikace a marketingu, VR, plus pár dalších jednotlivců. Také jsme získávali zpětnou vazbu i u lidí, kteří jsou mimo frisbee. Dohromady nějakých 20-25 lidí, kterým moc děkujeme. Je nám jasné, že ne všechny reakce v asociaci budou hned pozitivní. V designu nic nového :) Ale doufáme, že třeba časem si k němu najdou cestu, především až se logo a prvky začnou používat v praxi.

Nenechali jsme si zpracovat logo manuál, jednak ta míra použití není u nás příliš velká v současné době a také ušetříme. Pokud nové logo někdo bude potřebovat k použití, ozvěte se mi. Na začátku bude určitě dobré použití ladit dohromady a není problém s tím pomoct.

V rámci projektu Restart tento týden spouštíme nový podcast, nebo spíš video podcast Lítám v tom. Měl by vycházet pravidelně, dva rozhovory měsíčně a to s lidmi, kteří jsou součástí asociace, ale chceme zvát i lidi mimo frisbee.

Postupně také upravíme účty sociálních sítí s ohledem na novou vizuální identitu. Příští týden bychom rádi spustili nový web, který bude zaměřený především pro lidi mimo asociaci. Také jsme natočili několik videí s juniorama, což by měla být taková první kampaň na oslovení lidí, kteří nás neznají. Budeme ladit reprezentační dresy a po velikonocích spustíme také prodej nového merche na e-shopu. Máme připravené ještě další menší projekty a kampaně, které se snad podaří během roku zrealizovat. Budeme samozřejmě rádi, když příspěvky budete sdílet, i na osobních profilech. Zejména na Instagramu, který je pro nás tím hlavním kanálem. Obrovské díky tady patří Honzovi Martinkovi za všechnu video produkci a pak také děkujeme Tadeáši Grymovi, Štěpánu Maternovi, Kátě Kopecké, Hermíně Ottové a Štěpánu Boukalovi.

Jinak stále hledáme lidi, kteří by dokázali a chtěli pomoct v těchto aktivitách. Třeba někoho koho baví nebo by bavilo dělat různé Reels (mixy videa a fotek) na Instagramu z našich akcí. Nejedná se o nic příliš časově náročného nebo pravidelného. Pokud bychom dokázali najít pár lidí, tak se to také snadno rozdělí mezi víc lidí. Ozvěte se i když třeba nemáte zkušenosti, ale je to něco, co byste chtěli zkusit, naučit se. Nebo potrebujeme také někoho kdo umí s kamerou něco natočit a poté sestříhat. Máme v plánu jeden koncept, který si myslíme, že by mohl fungovat dobře a mohl mít větší dosah. Tak pokud byste o někom věděli, kdo by nám mohl pomoct, prosím ozvěte se a vysvětlím víc.

Pokud k tomu cokoliv máte, klidně mi napište na petr.kotesovec@frisbee.cz. Na Slacku je také založený kanál #restart, kde tyhle aktivity můžeme také řešit.

Prezentace zde.

Ať se daří a lítejte v tom s náma.

Autor: Petr Kotěšovec
Publikováno: 04. 04. 2023

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů