České ženy a dívky získaly dvě bronzové medaile na evropských mistrovstvích

21. 08. 2023
Tereza Dvořáková
unclepompo

V červenci a srpnu se opět konalo EUC (seniorské mistrovství Evropy) a EYUC U20 (Juniorské mistrovství Evropy do 20 let), kam se vydalo reprezentovat Česko hned několik týmů a slavili úspěchy!

Na EUC, které se letos odehrálo v irském Limericku, mělo Česko své obsazení ve všech kategoriích. O úspěch mezi dalšími evropskými týmy bojovali hráči v Open, Women i mixovém týmu. A dařilo se jim.

Největší úspěch oslavily ženy, kterým se podařilo v zápase o třetí místo porazit Italky a získat tak úžasnou bronzovou medaili. Open tým se po zápasu s Francií umístil na skvělém konečném šestém místě. Mixový tým obsadil třináctou příčku. Radost týmům přineslo také vítězství ocenění Spirit of the Game, které získal Women i Open tým!

Jak se českým týmům dařilo zaznělo hned dvakrát i televizním pořadu Branky, body, vteřiny na ČT 1.

Ani ne o tři týdny později se konalo také EYUC U20. Ani tam nechyběla česká želízka v ohni. Do italské Padovy odjeli navázat na seniorské úspěchy tentokrát juniorští hráči a hráčky v Open a Women týmu. A povedlo se.

Také juniorky se celým mistrovstvím probojovaly až do zápasu o třetí místo, který sehrály s Rakušankami. Po vyrovnaném průběhu a skvělém chytu posledního bodu i ony slavily bronzovou medaili! Ani open tým si nevedl na turnaji špatně a umístil na pěkném sedmém místě.

Moc gratulujeme všem týmům k úspěchům a děkujeme jim za skvělou reprezentaci, stejně tak všem trenérům, fyzioterapeutům, reportérům a dalším členům organizačních týmů za jejich práci!

Autor: Tereza Dvořáková
Foto: unclepompo
Publikováno: 21. 08. 2023

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů