Vzdělávání trenérů v roce 2020

01. 02. 2020
Ráchel Tošnerová

Opět tu máme krátký update pro všechny, kteří se kromě (nebo místo) hraní rádi věnují i trénování.

Povinná praxe

Dovolujeme si připomenout, že všechny trenérské licence mají omezenou platnost a to 4 roky. Platnost licence lze prodloužit doškolováním a prokazatelnou trenérskou činností. Licenci může (na další čtyři roky) prodloužit pouze k tomu určený orgán ČALD (VR).

Pokud tedy máte o prodloužení zájem, ujistěte se prosím, že své trenérské znalosti pravidelně uplatňujete, případně se dovzdělávate. Za akceptovatelnou praxi VR ČALD považuje zejména:

  • potvrzení o účasti (pomoci / spolupráci) na rozvojových aktivitách ČALD (Středoškolská liga, akce v regionech, apod.)
  • potvrzení klubu o pravidelné trenérské činnosti
  • trénérskou činnost v rámci reprezentace
  • potvrzení / certifikáty o účasti / úspěšném absolvování vzdělávacího kurzu (např. Train the Trainer pod záštitou EUC, kurzy ISV, kurzy FTSV apod.)

O prodloužení licence žádejte prosím písemně - stačí poslat e-mail na rachelka5@msn.com spolu s výčtem aktivit k povinné praxi, případně scany potvrzení či certifikátů. Máte-li dotazy k uznání povinné praxe nebo si nejste jisti, zda vaší aktivitu bude možno uznat, určitě mi včas napiště, ať předejdeme nejasnostem.

Kurz trenéra II. třídy

Začínáme uvažovat nad organizací kurzu trenéra II. třídy, tedy licence, která držitele opravňuje k získání živnostenského oprávnění pro trenérskou činnost. Kurz je poměrně časově náročný, kompletní výčet požadavků na uchazeče naleznete v přiložené směrnici ČALD k trenérským licencím. Plánovaný začátek kurzu by byl podzim 2020.

Prosím proto všechny, kdo by potenciálně o tento kurz měli zájem, aby mi dali vědět do konce ledna v odpovědi na tento e-mail. Kurz se pokusíme zařídit pouze při dostatečném počtu uchazečů.

Další kurz trenéra III. třídy

Rovněž chystáme další turnus kurzu pro trenéry III. třídy a to v termínu 29. 2.-1. 3. 2020. Kurz bude opět víkendový (sobota + neděle), konat se bude v Praze a cena bude 2 000 Kč. Ubytování a stravu si účastníci zajišťují sami. Všichni zájemci se mohou závazně přihlašovat již nyní vyplněním následujícího formuláře:

https://forms.gle/WERzpDMfuC4zc4mQ7

Registrace bude probíhat také do konce ledna a minimální počet účastníků je 10. V případě, že se kurz bude konat, obdrží zájemci začátkem února podrobnější informace.

Do nového roku hodně trenérských úspěchů a talentovaných svěřenců přeje

Autor: Ráchel Tošnerová
Publikováno: 01. 02. 2020

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů