Terrible Monkeys a Východní Blok získali titul na MČR Open/Women

25. 09. 2023
Tereza Dvořáková
Karel Tvrdík

Po osmi dlouhých letech se v polovině září navrátilo do jihočeského Písku Mistrovství České republiky v Open a Women kategoriích.

Jako již tradičně se v obou kategoriích utkalo o titul mistrů a mistryň 8 týmů, které uspěly v kvalifikaci. Pro letošní rok v nich hrálo celkem 272 hráčů!

V kategorii Open se probojovali do finále pražský tým Terrible Monkeys a domácí tým PeaceEgg. Oba týmy dlouhodobě budují silnou juniorskou základnu a finále tak pro ně bylo velkou odměnou. V píseckém týmu byla zpočátku znát velká nervozita, začátek zápasu jim tak trochu utekl a Terrible Monkeys se dostali do několika bodového vedení. Domácí hráči se nicméně nevzdali a dokázali nakonec zahrát velice vydařený zápas s napínavými chvílemi. Zápas skončil 15:9 pro Terrible Monkeys, kteří tak získali vytoužený titul. Naposledy se jim to podařilo právě na mistrovství v Písku v roce 2014. Vyjma zlatých medailí vyhráli Monkeys také ocenění Spirit of the Game.

V zápase o třetí místo se potkali lonští mistři 3SB a reprezentační tým Czech Masters. Budějovický tým nepodcenil soupeře a během první poloviny zápasu si udržel bodový náskok. Ačkoli se Czech Masters začalo v druhé polovině více dařit, již pouze dotahovali a vyrovnat skóre se jim už bohužel nepodařilo. 3SB ukončili zápas 15:12 a obsadili tak bronzovou příčku.

V kategorii Women se o titul mistryň již třetím rokem opět utkaly hráčky 3SB a Východního Bloku. Oba týmy do zápasu vstoupily s chladnou hlavou a úspěšnými útoky. Boj o zlatou medaili tak byl až do stavu 7:6 vyrovnaný. Dlouho očekávané prolomení a proměnění obrany se nakonec podařilo Východnímu Bloku a dostalo ho tak do více bodového vedení. Náskok hráčky Bloku později ještě zvedly a 3SB, ačkoli se úplně zastavit nenechaly, skóre už k vítězství otočit nedokázaly. Východní Blok tak vyhrál svůj historicky první titul a zlatou medaili v kategorii Women s konečným skóre 14:11.

O třetí místo proti sobě nastoupily dva pražské týmy, a to F.U.J. a Terrible Monkeys. Zápas začaly oba týmy velice svižně a během prvních pár minut bylo skóre 2:2. F.U.J. však měly v celém zápase úspěšné útoky, současně se jim podařilo proměnit několik obran a díky tomu se dostat do jistého vedení. Zápas vyhrály 12:8 a obhájily tak bronzovou příčku z minulého roku. Terrible Monkeys však neodjely z turnaje s prázdnou, neboť vyhrály ocenění Spirit of the Game.

Děkujeme týmu PeaceEgg za organizaci turnaje a gratulujeme všem týmům k jejich úspěchům.

Celkové pořadí

Open Women
1. Terrible Monkeys (SOTG) 1. Východní Blok
2. PeaceEgg 2. 3SB
3. 3SB 3. F.U.J.
4. Czech Masters 4. Terrible Monkeys (SOTG)
5. Left Overs 5. Czech Masters
6. Atrofované ruce 6. Left Overs
7. F.U.J. 7. Prague Devils
8. Prague Devils 8. PeaceEgg

Autor: Tereza Dvořáková
Foto: Karel Tvrdík
Publikováno: 25. 09. 2023

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů